foto1
Beleef het avontuur
foto1
Leer vandaag nog duiken
foto1
Bij OSV ORCA
foto1
Je bent altijd
foto1
WELKOM

OSV ORCA

De duikvereniging van Alkmaar

3-sters opleiding

Opbouw opleiding

Je hebt een ruime duikervaring opgebouwd, maar wilt deze nog verder uitbreiden. Naast de praktische vaardigheden wil je ook je duikkennis verdiepen. Duikveiligheid vind jij voor jezelf en de andere duikers erg belangrijk. Kortom de 3-sters duiker heeft een verantwoordelijke rol binnen het recreatieve duiken.

Deze opleiding is een uitdaging om te laten zien, dat jij de vereisten voor dit brevet aan kunt.

In deze NOB opleiding ga je voor een groot gedeelte zelf je kennis en ervaring verder uitbreiden onder begeleiding / coaching van ervaren instructeurs.

Je geeft een onderdeel van een theorieles. Je assisteert de instructeurs bij de organisatie tijdens de zwembadopleiding van lager gebrevetteerde duikers. Je coördineert een clubduik of maakt een planning voor een duikevenement (bijv. een getijdenwaterduik). Je begeleidt i.o.m de instructeur lager gebrevetteerde duikers tijdens hun duiken (met uitzondering van 0-sters), zodat deze de aangeleerde vaardigheden met jouw hulp verder kunnen oefenen. Check de Stek, Briefings, Noodplan, zijn bekende begrippen voor jou als 3-sters. Dit zijn enkele van de aspecten, die tijdens de opleiding zowel theoretisch als in praktijk aan bod zullen komen. Het onderdeel Redden vormt een belangrijk onderdeel in de opleiding. Heb je al je Rescue Diver brevet, dan krijg je voor het onderdeel Redden een vrijstelling.

De 3-sters opleiding bestaat uit 3 werkstukopdrachten, 8 theoriesessies, 5 zwembadsessies en de begeleiding en/of coördinatie van 7 buitenwaterduiken.

Brevet

Het minimale aantal gelogde duiken, dat nodig is voor het aanvragen van het brevet, bedraagt 60. Nadat aan de vereisten is voldaan wordt de opleiding afgesloten met het 3-sters duikbrevet van de NOB / CMAS.

Vereisten

Er zijn een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de 3-sters opleiding.

  • De minimum leeftijd is 18 jaar.
  • Je hebt minimaal een 2-sters NOB / CMAS of Advanced Open Water Diver brevet.
  • Je moet in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma en een Reanimatie diploma (niet ouder dan 2 jaar). Het Emergency First Response (EFR) brevet voldoet hier aan.
  • Ben je PADI Rescue Diver, dan krijg je een vrijstelling voor het onderdeel Redden van de 3-sters opleiding.

Kosten

Voor de kosten van deze opleiding verwijzen we u naar de actuele pagina tarieven.

Procedure aanmelding

Je meld je aan bij coördinator van de opleiding. opleidingen@osvorca.nl. Je ontvangt dan het Aanmeldingsformulier. Deze stuur je ingevuld retour samen met een kopie van je medische goedkeuring voor persluchtduiken.

Materialen

  • NOB boek 3*-Duiker (lespakket is aan te schaffen via de vereniging).
  • Eigen duikuitrusting.
  • Schrijfleitje voor onder water.
  • Richtlijnen voor Veilig Duiken (NOB).

Evenementen OSV ORCA

April 2024
Z M D W D V Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4