foto1
Beleef het avontuur
foto1
Leer vandaag nog duiken
foto1
Bij OSV ORCA
foto1
Je bent altijd
foto1
WELKOM

OSV ORCA

De duikvereniging van Alkmaar

Probeerduik!

Discover Scuba Dive oftewel in het Nederlands een ‘introductieduik’.

Duiken is fun, niet moeilijk en niet gevaarlijk:als jij je aan een aantal regels houdt, ga je altijd veilig het water in en kom je er veilig weer uit.

Inmiddels kunnen Niels, Rick, Jenny, Roy, Lars en Martijn daarover meepraten! Zij waren woensdagavond 2 november bij ORCA te gast om het zelf eens te ervaren hoe het is om onderwater te kunnen ademen.

Bij een kopje koffie gaf onze hoofdinstructeur Gerben een korte uitleg over de belangrijkste zaken omtrent het duiken en de introductieduik zelf. Na het uitzoeken van de vinnen en de brillen was het tijd voor het leukste deel!

Op de rand van het zwembad wordt door de begeleiders de duikuitrusting omgehangen. Nog even de ‘tekens’ doornemen en dan is het tijd om kopje onder te gaan en te ervaren hoe het is om te ademen en te zweven onderwater…. 

Eerst nog wat onwennig, maar al snel kunnen onze gasten enkele duikvaardigheden, uitgebeeld door de instructeurs, prima nadoen! De ‘OK’-tekens zitten er goed in en het enthousiasme groeit!

De onderwater-fotografen doen hun best om van iedereen een prachtige actiefoto te maken.

Na een uurtje is het alweer tijd voor de warme douche en wordt er bij een drankje en bitterbal nog even nagepraat over de ervaringen van ‘het onderwater gaan’.  Met op de achtergrond foto’s van de prachtige Egyptische onderwater flora en fauna…..

Het Bestuur bedankt de begeleiders, instructeurs en fotografen voor hun inzet en overbrengen van onze passie voor het duiken!

Voor meer foto's "Klik hier"

Evenementen OSV ORCA

Juli 2024
Z M D W D V Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3